Költözködjön a megbízható cégekkel, ne a kóklerekkel

A költözés sokak életében nagy dolognak számít. Általában egy lakást is egy élethosszra választunk.

Berendezzük bútorokkal, saját holmikkal, melyek aztán egy jó nagy “kupaccá” állnak össze az évek alatt. Ezt a nagy halmazt, ezt a kupacot kell tovább vinnünk egy új helyre, mikor másik lakást vagy házat választunk magunknak.

A költöztetés, mint iparág régóta velünk van és mindig lehet találni megfelelő vállalkozásokat, cégeket, szakembereket, akik segítenek nekünk elvégezni ezt a sokszor nehéz és embert próbáló folyamatot. Aki vett már részt életében költöztetésben, az jól tudja, hogy sokszor maga a tulajdonos sem tudja pontosan, hogy melyik bútor hova kerüljön, melyik vázát pakolja be először, mit mihez társítson, milyen dobozokra lesz majd szükség. Ez a gyakorlatlanabb jelentkezőknek okozhat komoly fejfájást.

Egy jól felkészült költöztető cég, általában tud nekünk segíteni és nem csak ebben, hanem szinte mindenben.

Az egyedi vagy törékeny bútorokat érdemes becsomagolni külön erre a célra készült buborékfóliába, vagy a régen volt legegyszerűbb megoldással, a szokásos karcolás ellen védő újságpapír csomagolással is. Mint a többi tárgyunkat is, melyeket a költöztető szállít és nem férnek be hagyományos dobozba.

A visszük.hu csapata sok esetben – ha a megrendelő úgy kéri – egyedi dobozokat is le tud gyártani törékeny holmijainkhoz, háztartási berendezéseinkhez, vagy féltett antik tárgyainkhoz.

Külön érdemes kiemelni, hogy amennyiben olyan nagyértékű festményűnk, hangszerünk (pl. zongora), vagy nagyobb méretű széf van a lakásban, azt is érdemes előzetesen megemlíteni a költöztetőknek, hiszen ezeket a tárgyakat kiemelt figyelemmel és gondoskodással fogják egyik helyről a másikra szállítani.

A költöztetés megszervezésénél érdemes azt is figyelembe vennünk és leszervezni a szállítókkal, hogy pontosan honnan hova kell mindent leszállítani, vagy amennyiben több helyszín is van, akkor mely bútorokat melyik lokációra. A költöztetés Budapesten viszonylag egyszerűbb, logisztikát kevésbé igénylő feladat, azonban itt is felmerülhetnek további kérdések, amennyiben olyan helyről kell például elvinni a tárgyakat, ahol napközben nem, vagy csak igen nehezen lehet megállni a rakodást végző kisteherautóval.

A visszük.hu-nál például a legkisebb költöztetésre alkalmas gépjárműtől kezdve megtalálható a legnagyobb méretű Iveco típusú 3,5 tonnás kisteherautó is,

mellyel gond nélkül szállíthatók el a nagyobb méretű szekrények, vagy asztalok is, így nem okoz gondot a pakolhatóság kérdése sem.

Budapesten belül érdemes megjegyezni, hogy általában egyik költöztető cég sem számol fel kilométer díjat, azonban mindenképp tájékozódjunk, amennyiben a célpont vidék és természetesen ha előre elmondjuk a részleteket, úgy számunkra a legjobb és leggyorsabb útvonalat tudják megtervezni a szakemberek is.

Tehát, amennyiben költözésre adjuk a fejünket, ne idegeskedjünk, hiszen a megfelelő választás után a költöztető csapat legnagyobb valószínűséggel mindent meg tud tervezni helyettünk. Nekünk már csak annyi a dolgunk, hogy hátradőljünk és tervezzük a következő lépést.


Hasonló cikk: Ragadjunk meg minden lehetőséget