Öntözőrendszer telepítés nem csak Budapesten!

Teljesen igaz, hogy a legtöbb öntözőrendszert Budapesten rendelik hazánkban, amit nem csak én állítok, hanem statisztikák is készültek róla! Ennek oka a fizetőképes kereslet mellett az is, hogy Budapest és agglomerációja kiterjedt kertvárosi területtel rendelkezik, valamint megfelelő infrastruktúrával is. Ezekre feltétlen szükség van ahhoz, hogy az öntözőrendszert népszerűsíteni lehessen! Azonban ha megfigyeljük, országunk más nagyvárosai és azok agglomerációja is rendelkezik ezzel, még ha nem is akkorával, mint Budapest. Akkor miért lehet úgy, hogy Budapest és környéke rendeli a legtöbb öntözőrendszert területarányosan?
Sajnos egzakt választ erre nem tudok adni, csak így van. Én mindig örülök, ha vidékire hívnak egy-egy munka kivitelezésére, és főleg akkor, ha már büszkélkedhetek ott, vagy legalább a közelébe egy jól sikerült öntözőrendszerrel! Mint említettem a legtöbb öntözőrendszert Budapesten rendelik, de a Balaton, illetve a Velencei-tó is egyre több megrendelést produkál egy évben. Persze hivatkozhatunk itt is a fizetőképes keresletre, azonban az én megfigyeléseim alapján nem pusztán ez a döntő fontosságú tényező.
Az biztos, hogy aki öntözőrendszert telepített a kertjébe, arra általánosságban jellemző az is, hogy a lakókörnyezete, otthona színvonalát szereti emelni, és rendben tudni. A közös nevező az, hogy szép, könnyen fenntartható, egészséges kertet szeretne. De ehhez a leghatékonyabb megoldást akarja megtalálni, mivel nincs rá ideje, kifejezetten keresi a költséghatékonyságot, és professzionális megoldást akar. Ha látja benne azt, hogy az élete könnyebbé válhat, akkor szívesen áldoz is rá. Ezek a legfontosabb szempontok, amelyek döntésre sarkallják, illetve az öntözőrendszer beépítésére motiválják nem csak Budapesten, hanem vidéken is az embereket.
Mint említettem örömmel megyek vidéki városokba is, hogy elvégezzek egy munkát. Számtalan helyen telepítettem már öntözőrendszereket, csak néhányat megemlítve Miskolcon, Jászberényben, Szolnokon, Kecskeméten, Pakson, Pécsen, Szombathelyen, Székesfehérváron, Győrben, Veszprémben, és ezeknek a nagyvárosoknak a környékén is.