Budapesti automata öntözőrendszer körkép

Szerintem is helyes annak a laikusnak a gondolata, aki azt gondolja, hogy az automata öntözőrendszerek sűrűsége inkább a budai oldalon jelentkezik Budapesten, és kevésbé a pesti oldalon, bár ez nincs így. Sokan abból indulnak ki, hogy az automata öntözőrendszer még mindig egy prémium kategóriás cikk, amely az átlagkereset szempontjából erős területeken tud teret hódítani a kertekben. Mint említettem, ez nincs így! Régóta nem igaz már az, hogy ez a berendezés egy luxuscikk lenne, amivel csak a tehetős emberek vághatnak fel, akik persze Budapesten, a budai oldalon élnek. Sőt, az elmúlt években azoknak a budapesti automata öntözőrendszer megrendelőknek a száma jelentősen megnőtt, akik olyan okokból rendelték meg ezt a berendezést, ami a munkájuk, vagy a szabadidejük könnyebbé tételéhez segíti őket. Azoknak a megrendelőknek pedig se szeri se száma, akik azért döntöttek az öntözőberendezés mellett, mert spórolni szeretnének vele! Ki időt, ki energiát, ki pénzt, de végtére is spórolni, de a szép kertet megőrizni! És itt el is jutottunk a legkisebb közös többszöröshez, az igazi közös nevezőhöz, ami a szép kert igénye.
Az automata öntözőrendszer a szép kert megőrzésének leghatékonyabb berendezése! az biztos, hogy a hazai időjárási körülmények között szinte elképzelhetetlen egy szép és egészséges kert úgy, hogy nem működik benne ez a műszer. És bizony ez nem egy Budapest város sajátossága, hanem így van ez más városokban és településeken is, ahol igény van a szép kertre.
Annál is inkább nem Budapest budai oldalán van a legtöbb működő automata öntözőrendszer, mivel azok a területek, ahol megkettőzötten van rá szükség, hogy a kert locsolva legyen, nem Budán van. Az ilyen területek, amelyek mondjuk, homokos talajon vannak, jellemzően Budapest agglomerációjának északi részétől a déli részekig húzódnak. Dunakeszitől Szigetszentmiklósig például nagy mennyiségű homokot fog találni az ember. És olyan embereket, akik jól tudják, hogy az automata öntözőrendszerrel le tudják győzni a környezet kihívásait!