Archives augusztus 2022

nyomtató

Nyomtatásunk környezettudatos lehet eredeti tintapatronokkal

Rossz szokásommá vált az utóbbi időben, hogy sok dolgot még mindig hajlamos vagyok kinyomtatni.

A párom mindig szóvá is teszi, hogy le kéne már szoknom erről az ósdi szokásomról, de – mit tehetnék – mindig is bankban dolgoztam, és sok mindent átvettem egyfajta berögzült szokásként.

Ha a nyomtatásra gondolunk, természetesen első gondolatként beugrik, hogy a papír, melyre a nyomtatásokat elkészítjük, papírra történik, ami pedig alapanyagként fából készül.
A mai világban azonban már nagyon régóta létezik újrahasznosított papír, mely csak részben tartalmaz fát, és javarészt inkább újrahasznosított papírból készül, vagy hulladékból. Ezzel rengeteget lehet spórolni a környezet és saját pénztárcánk számára.

Azonban van itt még egy dolog, amivel igen sokat tudunk takarékoskodni, ha már mindenképpen szükségünk van a nyomtatásra, mely egyébiránt igencsak hasznos dolog sokak számára.

Ez pedig nem más, mint a tintapatron és természetesen ennek tartalma. Az eredeti, vagy jó minőségben utángyártott tintapatronok ugyanis hosszú élettartamra vannak tervezve, segítségükkel akár több ezer oldalt is képesek vagyunk kinyomtatni, amire újra vásárolnunk kellene egy új toner patront. A rossz minőségű, kétes eredetű patronok azonban csak látszólag kerülnek kevés pénzbe, mivel legalább kétszeresen fizetjük meg annak az árát, hogy a silány minőség a nyomtatónkat belülről teheti tönkre, arról nem is beszélve, hogy ezek általában nem tudnak tinta-takarékos üzemmódban működni.

Adódna a kérdés, hogy végülis az ilyen jó minőségű, eredeti tintapatronokat honnan érdemes beszerezni?

Nos a válasz mondhatni kézenfekvő. Tintapatron webáruházból. A hiteles forrásból származó, megfelelő minőségű tonerpatronok ismérve, hogy gyári sorozatszámmal és tanusítványokkal vannak ellátva, így bármikor vissza lehet eredetiségüket ellenőrizni. Egy megbízható webshopon keresztül ráadásul szinte minden típushoz találhatunk elérhető termékeket. Eredeti, vagy jó minőségű utángyártott kellékekkel nemcsak megőrizzük nyomtatónk hosszú életciklusát, de ki is használjuk a maximális teljesítmény-nyújtotta lehetőségeket. Mit jelent ez? Több ezer kinyomtatott fekete-fehér, vagy színes oldal és ritkán meghibásodó nyomtató.

Legyen szó irodai környezetben használt nagyobb volumenű nyomtatásról, vagy otthoni magán használatról, egy megbízható tintapatron webáruház mindig a legjobb minőséget fogja Önnek szállítani.

windex klíma

Windex termékek, egyenesen a gyártótól

A Windex több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a légkondicionáló szektorban.

Rendkívül széles termékpalettájuk egyaránt lefedi a lakossági, a kereskedelmi, illetve az ipari felhasználás igényeit is. Erős mérnöki hátterüknek köszönhetően képesek a nagy teljesítményű berendezések vezérlését és belső szerkezeti kialakítását is teljes mértékben a felhasználói igényekhez alakítani.

Az olasz cég nem csak az európai piacokon aktív, hanem világpiacokon is, ezért volt kézenfekvő megoldás számunkra a velük történő szoros együttműködés.

Ennek köszönhető, hogy Magyarországon számos Windex klíma, Windex hőszivattyú, fan coil, folyadékhűtő és hőleadó kizárólag nálunk kapható.
Az általunk forgalmazott folyadékhűtők teljesítménytartománya 5kW-tól egészen 1MW-ig terjed, azonban elmondható, hogy leggyakrabban irodák, szállodák, üzlethelyiségek, közintézmények vagy ipari létesítmények hűtésére választják őket, és lakóépületekben csak viszonylag ritkán.

A Windex folyadékhűtők különleges hőszivattyús technológiát használnak, valamint opcionálisan alkalmassá tehetőek hővisszanyerésre is.

Ilyenkor az egyébként kárba vesző hulladékhőt hasznosítják; ez leginkább szállodák számára optimális, mivel tovább csökkenti az energiafogyasztást, a széndioxid-kibocsátást, és ezzel az üzemeltetési költségeket.

A hőszivattyún alapuló technológiák megújuló energiaforrásokat használnak, ami nem csupán rendkívül takarékos, de egyben környezetbarát is.
Folyadékhűtőink négy alapvető típusba sorolhatóak. Kínálunk axiál ventilátorral szerelt, kültéri kompakt folyadékhűtőket, centrifugál ventilátoros kültéri vagy beltéri kompakt készülékeket, külső vizes kondenzátor egységgel szerelt beltéri típusokat, valamint külső hűtőközeges (osztott) kondenzátorral rendelkező beltéri darabokat is.

A folyadékhűtőink fűtési üzemre is alkalmassá tehetőek egy speciális hűtőköri kialakítással, tehát a komforttér hűtése és fűtése is megoldható egyetlen gép jóvoltából. A kisebb scroll kompresszorok alkalmazásával nem csupán a gépek összteljesítményét növeljük, de egyben méginkább takarékossá tesszük azt, mivel a kompresszorok egyenként kapcsolódnak a hűtésbe, ami lehetővé teszi a teljesítmény hozzáigazítását a felhasználók igényeihez.

Cégünk nem csak forgalmazza ezeket az eszközöket, hanem válallja a telepítést, beüzemelést, szervizelést és javítást is, továbbá a szükséges alkatrészeket is beszerezzük. Természetesen munkánk színvonalára is minden esetben garanciát vállalunk, ahogyan az általunk kínált termékekre is. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérje ingyenes helyszíni felmérésünk!